strona główna e-mail O nasO nas DziałalnośćDziałalność Aktualności i imprezyAktualności i imprezy Odliczenie 1% podatku za 2017Odliczenie 1% podatku za 2017 KontaktKontakt

Nasze działy
Ogłoszenia
Do pobrania
Sprawozdania
Mówią i piszą o Nas
Uchwały Zarządu Stowarzyszenia
Uchwały Zgromadzenia Członków Stowarzyszenia

Subskrypcja
Wpisz swój adres e-mail

Dzień Chłopaka

› więcej wiadomości ‹

Kliknij

Aktualności › XIX Rajd Pieszy Praszka-Przedmość

Dnia 27.09.2017 w godz. 9.30- 13.00 odbył się XIX Rajd pieszy Praszka - Przedmość. Dzieci i młodzież z Placówki pieszo przeszła z Praszki do Przedmościa ok. 5 km . Trasa wiodła ulicami miasta Praszki oraz nowo powstałą ścieżką pieszo- rowerową do Szkoły Podstawowej w Przedmościu. Po trasie skorzystaliśmy z terenu Zespołu Szkol Ponadginazjalnych gdzie uczestnicy mogli odpocząć na przygotowanych ławkach i posilili się słodką bułką z soczkiem. Po dotarciu do Przedmościa na terenie boiska szkoły odbyła się, integracyjna, turystyczna biesiada przy kiełbasce z grilla i cieplej herbacie. Mimo że po trasie był do dyspozycji bus dla niewytrwałych , tylko jeden uczestnik z niego skorzystał , reszta wytrwale dotarła do celu. W Rajdzie wzięło udział 53 uczestników, w tym kilkoro rodziców oraz 20 członków Szkolnego Koła SKKT, Oddział PTTK Olesno dofinansował imprezę w kwocie 108. 00 zł, resztę kosztów pokryło Stowarzyszenie działające przy Naszej Placówce